Ușile au diverse roluri, pot oferi protecție, pot crea intimitate și pot reflecta stilul personal de design al fiecărui om în parte. Fiecare ușă este diferită și poate oferi avantaje individuale pentru cerințe diverse și complexe.

Când vine vorba despre alegerea potrivită a unei uși, trebuie știut că există o gamă largă de suprafețe, modele, straturi interioare și funcții diferite ale acestora. Luarea unei decizii este de obicei dificilă atunci când există o selecție mare. În acest articol dorim să ușurăm procesul alegerii și îți oferim câteva criterii de care să ții cont înainte de a achiziționa o ușă .

Cauți ușa potrivită? Lucruri pe care să le știi înainte de a achiziționa ușa compatibilă cu proiectul tău.

Ușa ta are nevoie de funcții speciale?

Fiecare cameră sau intrare într-o încăpere are un scop specific. Ușile ar trebui să fie compatibile cu funcția încăperii respective. De exemplu:

 • Cânți la un instrument însă nu vrei să-i deranjezi pe ceilalți rezidenți?
 • Te ocupi de construcția unei clădiri publice și ai nevoie de uși de protecție testate împotriva incendiilor?
 • Dorești să asiguri un mediu de locuit plăcut acasă?

Când începi un proiect și vrei să achiziționezi uși primul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli care sunt funcțiile specifice fiecărei încăperi pentru a putea identifica ușa potrivită.

Deko Doors, importator al unei game vaste de modele de uşi de calitate, are o experienţa de peste 12 ani în oferirea de soluţii pentru uși de interior/exterior de înaltă calitate, atât pentru locuinţe, cât şi pentru instituţii.  Compania importă inclusiv calitate PRÜM, având în ofertă următoarele uși funcționale:

 • Uși izolate fonic
 • Uși antiefracție
 • Uși antifoc și împotriva fumului
 • Uși termoizolante
 • Uși pentru încăperi cu umiditate ridicată
 • Uși de protecție împotriva radiațiilor

usi cu functii speciale

De asemenea, compania oferă inclusiv uși de tip smart. Aceste uși sunt realizate cu tehnologie integrată și funcționează fără cheie clasică. Pentru a le folosi poți folosi smartphone-ul, astfel poți deschide și închide ușile de intrare în apartament sau ușile de acces de la subsol, de la spălătorie și de la garaj.

Despre ce suprafață este vorba?

Suprafața ușii nu ar trebui să afecteze designul final al ușii. Deko Doors are în ofertă inclusiv uși cu suprafețe diferite pentru nevoi diferite.

 • Ușile albe lăcuite (White Lacquer Exclusive 9010/9016) sunt piese clasice și se potrivesc în aproape orice concept de cameră, datorită designului lor atemporal.
 • Ușile CPL sunt universale, pot rezista chiar și la cele mai dure cerințe (suprafețele CPL sunt rezistente la zgârieturi, impact și abraziune, fiind ușor de întreținut și rezistente la agenții obișnuiți de curățare de uz casnic).
 • Ușile HPL pot satisface cele mai dure cerințe, fiind utilizate cu precădere în clădirile în care ușile de interior sunt supuse unor sarcini mai grele, cum ar fi în spitale, clădiri publice sau grădinițe.
 • Ușile din sticlă (translucide) conferă camerelor un aspect mai spațios și mai prietenos (indiferent dacă au linii drepte, forme ornamentale sau chiar granule naturale de lemn).

usi translucide

Cauți un design unic de ușă?

Poate dorești să creezi o evidențiere vizuală? Sau dorești camere spațioase, conectate între ele sau discret inundate de lumină?

Ușile duble arată deosebit de impresionant datorită dimensiunilor și deschiderii simetrice. De asemenea, ușile culisante duble au ca efect creșterea vizuală a spațiului și au rolul de a economisi spațiu. Dacă ușile se culisează în perete devin mai greu vizibile atunci când sunt deschise, conferind senzația de spațiu.

Alte uși interesante sunt ușile realizate din podea până în tavan sau ușile care conțin un element practic de vestibul deasupra ușii. Sunt potrivite în special pentru încăperile înalte, deoarece ușile realizate din podea până în tavan se integrează proporțional mai bine decât ușile standard. În plus, elementele din sticlă construite din podea până în tavan permit unei canități mai mari de lumină să pătrundă în cameră.

Ce detalii sunt importante pentru tine?

Vrei o ușă standard care să confere luminozitate încăperilor mai întunecate? Deko Doors dispune de o varietate de modele de uși cu decupaje luminoase. De la stilul clasic la cel modern –  Deko Doors pune la dispoziție celor interesați ușa potrivită pentru cele mai exigente cerințe. Așadar, înainte de a achiziționa o ușă pentru orice tip de proiect (pentru acasă sau pentru instituții publice) ar trebui luate în considerare aceste criterii:

 • Care sunt cerințele pentru noua ta ușă?
 • Care sunt funcțiile importante pentru tine?
 • Care este situația ta individuală de viață?
 • Ai nevoie de anumite funcții suplimentare?
 • Ce tip de cerințe vizuale trebuie să îndeplinească ușa pe care vrei să o achiziționezi?
 • Ce buget ai la dispoziție?

Indiferent de tipul și dimensiunea proiectului, maleabilitatea produselor Deko Doors permit identificarea de soluţii unice şi inovatoare. Acestea sunt special concepute pentru a realiza uși personalizate sau standard compatibile cu proiectul tău.